Tänään otettiin siis suunta kohti Vapun ja Jaffan harjoituskoulukilpailuja. Jaffa sai kauniin letin, joka valitettavasti jouduttiin purkaamaan kisapaikalla, koska se ei pysynyt siististi paikallaan. Jesse istui tallin käytävällä ja katseli ihmeissään kun laitoimme Jaffaa kisakuntoon. Jesse ei aavistanut, että ensi kuussa joutuu itsekkin puunattavaksi - nimittäin kotikissanäyttelyyn.
    Kävelimme siis kisapaikalle. Jouduimme mennä kasaamaan kouluradan, koska harjoituskoulukilpailuissa ei ole ratahenkilöitä. Muutenkin oli aika huonosti järjestetty, kun ei meillä ollut hajuakaan siitä monelta on Vapun lähtö. Vappu sitten verkkaili kentällä ja maneesissa. Jaffa meni nätisti koko ajan. Aikaa oli reilusti. Sinna tuli Frendillä myöhemmin verkkaamaan, joka puolestaan ei niin nätisti meinannut ollakkaan. Onneksi poju ei kuitenkaan keksinyt tällä kertaa hyppiä pystyyn, niin kuin viime harjoituksissa. 
   Sinna ratsasti ensin radan, joka oli siis HeB. Frendi meni nätisti siihen asti kun piti ohittaa tuomarit. Poni loikkasi pystyyn ja sitten sivulle, tuijotti sieraimet levällään tuomareita eikä suostunut menemään ohi. Sinna teki voltin ja vauhdilla pelottavien tuomareiden ohi [sain tämän episodin videolle, lisään sen jossain vaiheessa youtubeen koostevideossa]. Loppurata menikin sitten hienosti. Sinnan jälkeen tuli Vappu. Jaffakin päätti keksiä omaa kivaa ja pelätä maneesin kulmassa olevaa mönkijää. Jaffa lähti kerran pukkilaukalla pakoon [tästäkin tulossa video youtubeen, jossain vaiheessa..] , mutta Vappu sai onneksi jarrutettua, ennen kuin ehti tulla ruumiita. Jaffakin tajusi että mönkijä ei syö sitä, joten siitäkin selvittiin. Rata meni Vapullakin ihan hyvin. Sijoituksia ei harjoituksissa tullut, iskettiin vaan arvostelupaperi käteen.

   Vapun ja Jaffan poseeraus verkkakentältä.
  

  Meno matka kera auringon paisteen